2009. február 5., csütörtök

Gyors vacsora - daramorzsa

Már reggel kitaláltam, hogy ezt szeretném vacsorára elkészíteni, az összes alapanyag adott volt hozzá. Citrom helyett narancshéjat reszeltem bele, amihez remekül passzolt a karácsonykor főzött narancsos almalekvár.
Zuram kétszer repetázott belőle :-) Saját bűntudatomat csökkentendő előtte lenyomtam B.A. Vitalitás c. dvd-jét extra hasizommal :-D




Daramorzsa

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 25 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 8-10 dkg mazsola
  • 1 narancs reszelt héja
  • tálaláshoz lekvár (mindenképp) és porcukor (opcionális)

A búzadarát simára keverjük a tejben, fél órára állni hagyjuk, hogy kellőképpen megduzzadhasson.

A fél óra letelte után bemelegítjük a sütőt. Míg melegszik, a tejes-darás masszához adjuk a 3 tojás sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, belereszeljük a narancs héját. Hozzáadjuk a megmosott mazsolát is. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, több részletben a tésztához adagoljuk, vigyázva, ne nagyon törjön össze.

Egy tepsit kikenünk margarinnal, beleöntjük a tésztát, és sütőbe dugjuk. 15 perc sülés után villával vagy fakanállal nagyobb darabokra tépdessük, s még további 10-15 percre visszatesszük sülni.

Azon forrón tányérra tesszük, ha tovább szeretnénk édesíteni, megszórjuk porcukorral, de lekvárt mindenképpen tegyünk rá!

2 megjegyzés:

  1. Mifelénk is így készül, pedig jó messzire vagyunk:))) Csak annyi a különbség, hogy smarninak hívják, pedig a Te elnevezésed a jó. Ugyanis a kaisersmarn, a bécsi verzió az liszttel készül. Tehát tényleg daramorzsa...

    VálaszTörlés
  2. Aham, két külön desszert az alapanyag miatt, a smarni a lisztes!

    Smarni: erről mindig főnévi igenév jut eszembe, és elkezdeném ragozni :-DD

    VálaszTörlés