2009. február 26., csütörtök

Tócsni pompos :-)

Öszvér kaja, hétköznap estére gyors és finom vacsora! Még mindig nagyon hideg van, jólesik a lélekmelegítő.

Tócsnit és töki pompost kirakodóvásárokon és efféle helyeken szoktunk enni. Na jó, az esetek többségében a pompos javára döntünk, foszlós kenyértészta megrakva mindenféle finomsággal, forrón eltépkedve a papírtányérról, maga a rusztikusság...

Idő híján a kelt tésztát kiváltottam a tócsnik alapjául szolgáló reszelt krumplival, s ötvöztem a kétfajta étket. Savanyú uborkával elégedetten megvacsoráztuk :-)



Tócsni pompos

Hozzávalók:
  • 2 nagyobb burgonya
  • fél fej (lila)hagyma
  • néhány szelet házi kolbász
  • reszelt sajt
  • só, bors
A burgonyát az almareszelő durva oldalán szálasra reszeljük, sózzuk, borsozzuk. Margarinnal kikent tűzálló tálba simítjuk, a tetején elszórjuk a vékonyra vágott hagymaszeleteket. Forró sütőben 30-40 percig sütjük.

Fél óra után rátesszük a karikára vágott kolbászt, megszórjuk reszelt sajttal, s még 5 percre visszadugjuk a sütőbe.

Az alja ropogós pirosra sül, illatos lesz a kolbásztól... Savanyúsággal pompás vacsora, a feltétek pedig opcionálisan variálhatók, per pillanat ezek voltak itthon minálunk.

2 személynek elegendő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése