2009. április 10., péntek

Tavasz a kisházban :-)

Kétlaki életet élünk. Amikor hideg van és hull a hó, lakótelepen lakunk a negyedik emeleten. De amint kisüt a nap és felmelegszik az idő, egyre sűrűbben ruccanunk ki folyóparti kis faházunkba.

Százszorszépek a fűben

8 éve vettük, szegénykém igen elhanyagolt állapotban volt, de első pillantásra megláttuk benne a lehetőséget, mit tudnánk belőle kihozni. Megvettük, aztán a két kezünkkel apránként, hónapok alatt rendbehoztuk, kipofoztuk, kicsinosítottuk. Most ragyog, és hívogatóan barátságos. Papa úgy hívja, hogy a Kisfaludy-ház :-)

Nárcisz és csillagvirág tenger. Papától kaptunk sok éve kb. 20 virághagymát, amik így elszaporodtak!


Addig-addig, hogy egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy egész nyáron ott vagyunk, nem csak hétvégéken, onnan járunk dolgozni nap mint nap. S milyen más oda hazajárni a forró nyári napokon!


Ez egy hivatalosan is üdülőövezetnek minősített picike település, kb. 12 utcából áll, kivétel nélkül mind nyaraló. Olyan, mint egy apró falu. De itt alacsony kerítések vannak, mindenki ismer mindenkit. Az emberek nem zárkóznak a házukba, a falak közé, mindenki a kertben van, pihen, főzőcskézik, a gyerekével játszik, napozik, a virágaival piszmog. Konyhakert sehol sincs - elvégre nyaralunk!


Megszokott látvány a hétköznap esti szalonnasütés, grillezés, bográcsozás, jó hangulatú baráti összejövetel. A kertekbe, a teraszokra asztalok, székek vannak kipakolva, kint lehet reggelizni, vacsorázni a napfényben. Ráérős, pihentető élet, haraphatóan tiszta a levegő. Az utca végén ott a gát, a gát túloldalán folyik lustán a folyó. Sokszor csak kapjuk magunkat, mezítláb lecsattogunk a vízhez, stégről becsobbanunk a vízbe, és úszunk egy jót. A strandnál kimászunk, majd a főutcán, csöpögő fürdőruhában hazamasírozunk. És ezen senki sem ütközik meg, hisz mindenki fürdőruhát visel!


Az egész nyár egy nagy nyaralásnak tűnik. A házimunkát ugyanúgy el kell végezni, főzni, mosni, takarítani kell, de egészen más hangulata van mindennek. Körülölel a nyár...

Idill? Bizonyára. De azt hiszem, aki ott járt, mindenkit megérintett a hely varázsa.

Lila-fehér színjátszós ibolya. Ha jól emlékszem, Inci kolléganőmtől kaptam :-)

Barackfa virága... Reméljük, a méhecskék tudják a dolgukat, és ügyesen beporozzák. Isteni finom, hatalmas sárgabarackok teremnek rajta - ha úgy szottyan kedve :-)




11 megjegyzés:

  1. Nagyon irigykedem! Nincs még egy eladó telek ezen a barátságos helyen? :-)

    VálaszTörlés
  2. De van :-) Sőt, kis vityillók is vannak :-)

    Imádunk ott lenni... Szóról szóra úgy, ahogy írtam :-)

    VálaszTörlés
  3. Viki! Ezt csak alátámasztani tudom, minden úgy igaz, ahogy írod. Már nagyon várjuk, hogy meglátogassunk kint benneteket! A&Sz&R

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Gyönyörűek a virágok!Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok nektek.

    VálaszTörlés
  5. gyönyörű! :-) paradicsomi és meghitt :-)

    VálaszTörlés
  6. és a látogatást is nagyon várom-várjuk már! MPX :-D

    VálaszTörlés
  7. Jaj, ha tényleg van még egy telkecske kis vityillóval, hogyan nézhetném én azt meg? :-):-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépek a virágaid!!
    Kellemes Húsvéti Ünepeket kívánok!!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Ancsika, mi már most kint vagyunk, majd összenézzük a naptárainkat :-)

    Belly köszönöm! Nektek is kellemes ünnepeket!

    Garffyka, megbeszéltük! Nyáron bármikor! Max előtt vagy után :-)))

    Andi, ez Kelet-Mo., hogy szűkítsük a kört! Legfeljebb fényképezek eladó házakat :-))

    Trinity, köszönöm! Kellemes ünnepeket Nektek is!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a fényképeket: matus.andrea@chello.hu. Ha Kelet-Mo., akkor nem Budapestre jártok be telekről dolgozni nyaranta, igaz?

    VálaszTörlés
  11. Drága Viki! Csoda szépen írtad le a telket, a kertet. Szinte azt éreztem, hogy én is ott vagyok! Érezzétek nagyon jól magatokat és kellemes ünnepeket kívánok Nektek! Ancsa

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.