2009. június 10., szerda

7 seconds

Pontos labda. Hétpontos labda. De nem Dévényi Tibi bácsitól :-) Maimonitol, Szepykétől és Trinitytől kaptam a kérdést, áruljak el az életemről, magamról 7 titkot.


Hm...




1. Halak vagyok Kos aszcendenssel. Tűz és víz egy testben... Fejjel az akvárium falának, ha úgy tetszik! Egyszerre vagyok rendkívül érzelmes, szentimentális, megható dolgokon azonnal bőgős, vagy mulatságosokon harsogva röhögős, másrészt egy pillanat alatt bepöccenő, s a feszültséget 1-2 kacskaringós mondattal azonnal levezető csaj. Akik ismernek, nem veszik komolyan, amikor tajtékzok, mert tudják, hogy 2 perc múlva vége lesz :-)


2. Imádok vezetni. Viszonylag későn, 26 évesen szereztem jogosítványt, de azonnali szerelem lett, egy percig nem izgultam, nem féltem, a végén már az oktatónak kellett visszafognia, hogy ez azért mégiscsak tanulókocsi :-) Imádok vezetni annak dacára, hogy 2,5 éve működő lámpás kereszteződésben vétlen félként frontális balesetünk volt, autó totálkár, az életem pedig kb. 1 másodpercen múlott. Ha annyival beljebb vagyok, széttrancsíroz a vétkes fél. Így "csak" az autónk bánta. Ott és akkor tapasztaltam meg, hogy megáll az idő, s lassított felvételként láttam azt a néhány másodpercet...


3. Három évesen azzal kezdtem a Balatonnal való ismerkedést, hogy majdnem belefulladtam. A kacsám után nyúlkáltam, beleestem a lépcsőről, lemerültem, anyámék nem vették észre. Egy szörfös pasas mentett ki, ordító kis csomagot, vett a büfében egy csokit nekem, és átadott anyáméknak. Ennek apropóján képtelen voltam megtanulni úszni tanfolyami keretek között. Aztán persze megtört a jég, olyannnyira, hogy tavaly nyáron átúsztam a Balatont 2 óra 55 perc alatt (5,2 km) megállás nélkül :-) Katartikus élmény volt! Másik tanulság: a Balaton vize tényleg ivóvíz minőségű! Révfülöptől Boglárig gyakorlatilag végig ittam, mert tempós szél fújt, és elég jó hullámokat kavart, nyelés nélkül nem tudtam levegőt venni. Kutya bajom nem volt tőle!


4. Csúnya netfüggőség alakult ki az évek folyamán. Azért ott még nem tartok, hogyha látok egy aláhúzott szót az újságban, akkor rákattintok, de már majdnem :-) Erős hiányérzetem van, ha nem vagyok netközelben. Legutóbb Prágában sóhajtoztam a szobában, hogy de jó lenne net: az időjárást akartam csak megnézni.


5. Smink nélkül egy lépést sem :-) Szemceruza-szemspirál, minimum! Fiúnak vártak, kislányként inkább kisfiúnak néztem ki - ugye praktikusan rövidre vágott hajjal, brrr - most kompenzálok. Nagyon örülök neki, hogy nőnek születtem! Kencefice, hajfesték, szép ruhák, nagyon az én világom! Sokan emiatt ki sem nézik belőlem konyhatündér oldalamat!

6. Maximálisan nyárpárti vagyok. Imádom a meleget, a vele járó rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, virágot, a vízparti pihenéseket, sokáig világos van, az emberek sokkal mosolygósabbak, vidámabbak nyáron. Késő éjjelbe nyúló beszélgetések egy pohár bor mellett a teraszon, szalonnasütés/grillezés a barátokkal, harsány röhögések, mi kell még? Ha rajtam múlna, mindig meleg lenne. Skandináv államokban tuti depressziós és alkoholista lennék :-)


7. Zuram :-) A Sors ajándéka nekem! Vagy mi egymásnak. 17 évesen társkereső hirdetést adtam fel a helyi megyei újságban (bizony-bizony), s Ő válaszolt rá. Amikor találkoztunk, Ő kisebb villámcsapást érzett későbbi visszaemlékezés szerint, én párhuzamosan arra gondoltam, hogy úristen de jó pasi! Augusztusban leszünk 10 éves házasok :-) Imádom. Mi vagyunk a komplementer halmaz, tökéletesen kiegészítjük egymást, s férj-feleség státusz mellett egymás legjobb barátai is vagyunk.

Kedves barátaim már sorra megkapták a pontos labdát :-) Lássuk, kinek is gurítanám! Sorrend nem mérvadó!







13 megjegyzés:

  1. Írtam tegnap egy bejegyzést, ami a mai napról szól. A kutyámról. Aztán jól végigbőgtem, aztán folytattam, aztán nem tudom abbahagyni. Holnapra jobb lesz.

    VálaszTörlés
  2. Hú, Viki, most megfogtál! Összeszedem a gondolataimat, de valahogy nehéznek érzem ezzt a feladatot. Nem vagyok elég nyitott ehhez? Vagy nem tartom elég érdekesnek magam? Nem tudom. Ha tudok, írok magamról 7 dolgot, és igen megtisztelő, hogy érdekel!
    Viszont jó volt rólad olvasni, elképzeltelek valamilyennek (már eddig is), nyilván az írásaid alapján valami hasonlónak, mint amilyennek most leírtad magad. Ha tudnék rajzolni, most lerajzolnám, milyennnek, biztos nagyon érdekes lenne! :-)

    Volt egy idős rokonom, tavaly halt meg, tőle tanultam ezt a mondatot: nem kell olyan nagyon akarni a dolgokat és akkor majd jönni fognak! (Érdekes, hogy pár nappal ezelőtt valakinek pont ezt írtam, pont ez ügyben.) Érdemes mefogadni! :-)

    VálaszTörlés
  3. Szia Viki:)!

    A pontok stimmelnek, a blog pöttyei is hasonlóak:)
    Sok hasonlóságot fedeztem még fel kettőnkben, akkor nézzük sorra hamár nálam a labda:)

    1). Mérleg vagyok bak akszcendensel, sokszor kicsit bizonytalan ( ki nem?), de több belőlem a bak mert kitartó vagyok, viszont földhöz ragadt semmikép. Vízjegyű vagyok nem a hagyományos asztro. szerint, ezért szeretek szervezkedni, mindenhol ott lenni, ténykedni.

    2.) Vega vagyok,szeretem az egészséges életmódot hírdetni, követni!

    3.) Imádom Olaszországot, a nyelvet, a városaid, kultúráját, mediterán ízeket.
    Az olasz pasikat már nem annyira:)

    4.) Smink nélkűl soha sehova, ebben is egyezünk, imádom a divatot, a kence - ficéket, ruhákat, cipőket minden mennyiségben.
    Viszont főzni is imádok, persze csakis egészségeset:)

    5.) Férjem a másik felem aki mindenben támogat és sok mindenben az ellentétem, ő mindig ott van , mint egy biztos cövek az életemben, ha nincs velem a "fél karom " hiányzik.

    6.)Kislányom a mindenem, célom, hogy munka területén a magam ura legyek, hogy minél több időt vele és 1-2 éven belűl a kistestvérrel tölthessek:)

    7.)Szintén imádom a tengerpartot, a jó baráti társaságot, a latin zenét, és mindez együtt egy helyen, egy jó pohár vörös borral ISTENI:)

    VálaszTörlés
  4. Vikikém?
    Ugye nem csodálkozol azon, ha nem csodálkozom:DDD
    Hihetetlenül hozza össze a hasonlóakat itt a sors....

    VálaszTörlés
  5. Nem, nem csodálkozom! Inkább várom az augusztus 15-ét!

    VálaszTörlés
  6. Igaz, én már egyszer vallottam titok ügyben, de vannak még apró kis titkaim:)Hamarosan leírom.

    Jókat kuncogtam amíg olvastalak!

    VálaszTörlés
  7. Sokban hasonlítunk, Viki. Végig mosolyogva olvastalak. :)
    balaton, nyár, mindig süssön a nap, úszás, női dolgok, mind stimt! :)
    Jó lenne majd egyszer tényleg mindenkivel találkozni. :)

    VálaszTörlés
  8. Duende, most lemaradok a Balaton-felvidéki GBT-ről, nekünk az irdatlan messzi van. Itt lapulunk az Alföld déli csücskében!

    De egyszer mindenképpen összehozunk egy találkozót :-)

    VálaszTörlés
  9. Szia! Az első pontban amit írtál olyan mintha rólam írtad volna:)

    VálaszTörlés
  10. Szia Vikim, köszönöm a titkaid én is, annyira talán nem is titkok, mindegyikben te magad vagy :-), bár egy dolog van, amivel megleptél, a hirdetés :-)

    VálaszTörlés
  11. Csongi, nem mondod komolyan :-)))

    Garffyka, bizony ám, hogy bizony ám! 17 évesen nem tudtam hol ismerkedni, így földobtam egy hirdetést. S Zuram csak erre várt ismeretlenül :-))

    VálaszTörlés
  12. a négyes nagyon tetszett:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.