2009. június 26., péntek

6 semmiség

Trinity, Szepyke és Fahéj és Feta hívott játszani, áruljak el 6 lényegtelen dolgot magamról.

Hát tessék :-)


1. Szemüveges vagyok. Ráadásul nem is egyformán gyenge a két szemem. Az előírt távolságból a jobb szememmel csak a táblát látom, hogy ott van a falon és hogy fekete-fehér, de az óriási 72-es számot a legtetején már nem :-) A szemüveget viszont szeretem hordani, semmi pénzért nem használnék kontaktlencsét.

2. Iszonyodom a békáktól. Annál gusztustalanabb valamit el sem tudok képzelni (nem is akarok elképzelni!). Rusnya, varangyos - nem tudom szavakba önteni az undoromat...

3. Megőrjít a pontatlanság. Mindig nagyon pontos vagyok, sosem váratok senkit - és ezt másoktól is elvárom. 10 perc még elmegy, de volt már, hogy egy órát is várnom kellett... A guta ütögetett. Sőt, ilyenkor hangot is adok a nemtetszésemnek :-) Egy dolog van, amit nem lehet visszaadni, és ez az idő.

4. A bal lábamon volt egy tenyérnyi anyajegy, igen ronda volt, feltűnő, szembeszökő. Elég gátlásos is voltam miatta gyerekként/kamaszként, egy strand, egy tesióra kész trauma volt, mindig rejtegettem, annyira szégyelltem. Aztán ez átcsapott oda, hogy direkt mutogattam, és szórakoztam az emberek elszörnyedésén. 18 éves koromban meglátta egy bőrgyógyász (addig is látta másik, de az nem foglalkozott vele), közölte velem, hogy ez egy időzített bomba, el kell távolítani. Megfente a szikéjét, és négyszeri nekifutásra (értsd: 4 műtét) leszedte. Arasznyi heg van a helyén, és a műtétről fázisfotók is készültek, amik ha minden igaz, szerepelnek a bőrgyógyászati orvosi tankönyvekben :-)) Igazi kuriózum volt :-)

5. Félek a jégen, a jeges úton. A lábműtéteim után bottal jártam, fáslival volt lemerevítve a lábam, nehogy behajlítsam és szétszakadjon a varrat - s volt egy téli menet is. Bottal araszoltam a jéggel borított járdán, és vert a víz, mikor csúszok el és reped szanaszéjjel a lábam...

6. Érzékeny vagyok a tejre folyékony állapotban. Sütiben, krémben, vagy bárhogy máshogy feldolgozva nem okoz gondot, s kb. 2 dl-ig vagyok kalibrálva. Ez a kedves dolog derült égből villámcsapásként jött felnőtt koromban, egyik napról a másikra - egy siklósi kirándulás kellős közepén csapott le rám... Nem részletezném :-)

Nem baj, ha nem adom tovább? Akinek inge, kérem vegye magára, de mire idejutottam, hogy megírom, már szépen körbejárt a játék :-)

12 megjegyzés:

  1. Hi-hi-hi, orvosi eset vagy :D Ez nagyon tetszik :D Méghogy lényegtelen, hogy az orvosi tankönyvekben benne vagy! :)
    Tej dettó, de 2 dl-ig is csak kávéban.

    VálaszTörlés
  2. Megjelent a lábam nyomtatásban :-)) Illetve a lábamból egy kb. 30 cm-es szakasz :-D

    VálaszTörlés
  3. Pontatlanság utálása: pipa, a többi nem, vagy nem pont így, de tetszett! :D

    VálaszTörlés
  4. Nahát, hogy milyen érdekes volt!
    A tejhez meg vissza lehet szokni. Az embernek nincs tejbontó enzime, csak ha rendszeresen iszik tejet. Ha nem issza, akkor eltűnik az enzim. Fokozatos szoktatással újra elő lehet csalogatni.
    Nálunk az uram miatt folyton mindenhová az utolsó utáni pillanatban indulunk, meg elkésünk, én meg őrjöngök.

    VálaszTörlés
  5. Jajj, Viki!
    Én mindenhonnan elkések:OOO
    Na jó, 10 percnél sosem többet:)))
    Beszélünk még???:))

    VálaszTörlés
  6. Szepyke, örülök, ha tetszettem :-)

    WiseLady, ugye milyen dühítő? Én is morgok mindig :-)
    Tejet pedig akkor iszok, ha tudom, hogy nem lesz utána egyéb program...

    Trinity, tudod hogy szeretlek :-) Majd lesem az órát!

    VálaszTörlés
  7. Nekem is az a keresztem,hogy várok valakire.A legeslegjobb barátnőm is úgy készült a koleszben,mint a menyasszony,az uramnál meg a fél óra legalább másfelet jelent. De mindig megéri!:-)

    VálaszTörlés
  8. A 4-es kivételével rám is igaz minden,még a szemük is egyforma:-D.A lábadat meg azt hiszem láttam.Komolyan.Legalábbis akkor a tiéd kellett legyen.

    VálaszTörlés
  9. Andi, persze hogy megéri :-))

    Belly, még a szemünk is? :-) Arról az oldalról meg kérekszépen egy szkennelt képet! Neavus pigmentosus philosus volt a neve. Vagy valami ilyesmi.

    VálaszTörlés
  10. Mennyi apró dolog és milyen sok mindent elárul egy emberről :)
    Nekem is halálom a pontatlanság :)

    VálaszTörlés
  11. meg fogom keresni,ígérem:-D

    VálaszTörlés
  12. Lúdanyó, azt hittem, hogy csak az én raplim a pontosság :-) Ennyire :-D

    Belly, köszi előre is! Aztán majd mondom, hogy enyim láb vagy sem :-)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.