2009. június 5., péntek

Tárkonyos sertésragu leves

Ancsika főzött ehhez hasonlót múlt héten, ő pulykából. Minden összebeszélés nélkül, de mire postolta, az én fazekam is a hűtőben volt már :-) Hiába, no!


A tárkonyom is erőteljes növekedésnek indult a cserépben, már rimánkodott érte, hogy ízesítsek vele valami finomságot :-D Így született a leves, mely igen-igen finom és kiadós lett!


Tárkonyos sertésragu leves
Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 30 dkg sertéshús
  • 2 szál petrezselyem
  • 3 szál répa
  • 1 kisebb fej karalábé
  • 30 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. ételkeményítő
  • só, bors
  • 1 tk. apróra vágott friss tárkony
  • fél citrom
A vöröshagymát finomra vágjuk, párolni kezdjük kevés olajon. Ha már üveges, rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselymet, a kockára vágott karalábét, és a cikkekre vágott gombát. Felöntjük bőséges vízzel, sóval, borssal ízesítjük, s lassú forrásban tartva készre főzzük.

Az ételkeményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, beletesszük a tejfölt, majd a forró levesből apránként hozzáadagolunk kb. 2 dl-t - hőkiegyenlítés, mielőtt végzetesen összeugrik a tejföl. A leveshez csurgatjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Ekkor adjuk hozzá a friss tárkonyt, hogy az aromája el ne illanjon, végül citromlével tesszük pikánssá.

6 megjegyzés:

  1. Előkerestem a legnagyobb tányérom és egy méretes kanalat ... mehetek, ugye??? :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon régen nem ettem már ragulevest, de azt hiszem, jövő héten csinálok. Nagy kedvet adtál hozzá!

    VálaszTörlés
  3. Ancsinál is írtam, hogy a tárkonyos levesek nagyon bejönnek:)))))

    VálaszTörlés
  4. Igen, nekem is nagyon bejönnek! :) Csatlakozom Trinityhez.

    VálaszTörlés
  5. Lányok, jöhettek ebédelni! Szeretettel várlak Benneteket!

    VálaszTörlés