2009. június 25., csütörtök

Olasz zöldséges fusilli

Még mindig tart a "gyorsan valami finomat" periódusom, de csütörtök van, s terveim szerint ma lesz az utolsó vizsgám!

Ha gyorsaság, akkor tészta. S mivel előzőleg egy rettentő kondér csülökpörköltet főztem bográcsban, húsmentesre gondoltam. Cukkini, padlizsán, paradicsom, s hogy miért olasz? Ezeken túl a friss bazsalikom és oregánó miatt!


Olasz zöldséges fusilli

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli (vagy bármilyen más) tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1/2 doboz kukorica
  • só, bors
  • oregánó, bazsalikom

A tésztát forrásban lévő, sós-olajos vízben a csomagoláson látható ideig főzzük, majd leszűrjük.

A padlizsánt meghámozzuk, kockára vágjuk, besózzuk kb. 15-20 percre, hogy keserű levét kidobja, majd leöblítjük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a kockázott padlizsánt és a szintén felkockázott cukkinit, a fél doboz kukoricát. Fedő alatt, esetleg pici vizet aláöntve összefőzzük-pároljuk, kb. 15 perc alatt. Megfűszerezzük és készre forraljuk.

Rutinból reszelhető rá esetleg sajt, de szerintem teljesen felesleges, önmagában is nagyon finom!




7 megjegyzés:

  1. Ez nálunk is bevethető, finom, gyors ebéd!!!

    VálaszTörlés
  2. Tészta tésztával, és a paradicsom-padlizsán is nagy kedvenc :)

    VálaszTörlés
  3. Gyere hozzám játszani!
    http://szepsegtar.blogspot.com/2009/06/ugyan-mar-hat-ez-lenyegtelen-rogton-hat.html

    VálaszTörlés
  4. Valami ilyesmire vágyom most!

    VálaszTörlés
  5. Szia,
    nekem is lenne egy kérdésem a számodra: http://fahejesfeta.blogspot.com/2009/06/lenyegtelen-hogy.html

    VálaszTörlés
  6. Trinity, tk. tésztával még Zsófinak is elmenne!

    Garffyka :-)

    Napmátka, igazi könnyű, nyári fogás :-)

    Szepyke, FF - megyek és játszok :-)

    VálaszTörlés
  7. Majdnem egy rugóra jár az agyunk:)))
    http://katakonyha.blogspot.com/2009/06/silvana-mediterran-bazsalikomos.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.